miercuri, 10 noiembrie 2010

Cerceii


Care dintre femeile pamantului nu are acasa macar o pereche de cercei? fie ea din mediul rural sau urban, fie ea de 2 sau 89 de ani, etc...

Cerceii sunt podoabe stravechi, de care femeile se pot desparti cu greu, sau chiar deloc.

In antichitate erau confectionati din otel, alama, bronz si alte materiale...mai tarziu din metale pretioase precum aurul, argintul si platina; fie ei cu pietre pretioase, si semipretioase, din materiale textile sau metale de toate tipurile, este cert ca cerceii sunt una din piesele ce accesorizeaza chipul femeilor de pe Terra, in cele mai originale moduri.

Personal va spun, ca eu, Lady B, nu pot spune nu niciunei perechi de cercei: colorati sau mai putin colorati, din oricde tip de material, ma aflu perpetuu in mirajul cerceilor; cum vad o pereche de cercei cum imi imaginez tinuta la care as putea sa-i port...ma pot lipsi, cred, de orice accesoriu, mai putin de EIIIII...de CERCEI...Am sute, in colectia personala, si marturisesc ca ei sunt cei care imi ''unicizeaza'' toate tinutele!

Lady B va propune:

IN FUNCTIE DE FORMA FETEI:

* Pentru o fata lunguiata, e preferabil sa nu va alegeti cercei lunguieti, daca doriti sa nu va alungiti si mai tare fata; puteti opta pentru cercei mici, in diferite forme, cu pietre pretioase, sau din metale pretioase; puteti de asemeni sa optati pentru cercei colorati din fimo sau realizati din croset, daca doriti ceva personalizat pentru stilul dvs.

* Pentru o fata ovala, va numarati printre fericitele planetei! Orice model, orice culoare, orice material!!! Yuppiiii...Dar ca sa fiti chic, Lady B, va indruma sa va asortati nuantele podoabelor din urechiuse, sau cum frumos spun francezii ''les boucles d'oreilles''la outfit-ul pe care-l purtati, la nuanta tenului/parului/ochilor!

* Pentru frumoasele cu fata rotunda, Lady B va sfatuieste sa uitati de cerceii foarte mari sau foarte lungi :). Puteti opta pentru cercei de lungimi medii, lunguieti sau angulari;

* Pentru acelea dintre voi care au forma fetei aproape de un patrat, Lady B va sfatuieste sa evitati cerceii in forme angulare si sa alegeti cercei in forme rotunde sau ovale; altfel veti crea efectul de accentuare a liniilor rigide ale fetei


CULORILE CERCEILOR IN FUNCTIE DE NUANTA PARULUI:

* Daca aveti parul balai, puteti opta pentru tonuri calde, neutre (bej, crem, gri, maron deschis, verde deschis, galben pal,); daca doriti sa adaugati un accent puternic tinutei dvs, de exemplu pentru o seara in discoteca, sau un cocktail, puteti asorta o pereche de cercei in nuante de mov,roz, maron inchis, verde puternic, turcoaz, oliv; pentru metale puteti opta pentru bijuteriile din aur galben sau cele aurite; ca pietre puteti alege agathe mov, verzi,cuart roz,turcoaz,piatra lunii,ochi de pisica, safire.

* Daca aveti parul saten, puteti alege tonuri de mov, de verde, de maron, de albastru, de gri, de turcoaz; va aflati de altfel, printre norocoasele planetei, pentru ca la nuanta parului dvs, poate fi asortata aproape orice culoare a curcubeului, fara a crea un efect de kitsch. Ca si metale puteti purta aur galben si alb, gablonturi in nuanta cuprului. Pietrele pe care puteti sa le incercati sunt: agathele mov, verzi, ametistul verde, unakitul,cuartul in orice nuante, safirele, diamantele.

* Daca parul dvs este roscat, puteti accesoriza cercei negri, verzi, bleu, rosii; evitati nuantele de cercei exact in tonul nuantei parului. Ca si metale puteti opta pentru aur alb si argint, metale in nuanta argintului sau argintate, sau in nuanta cuprului; pietrele ce se asorteaza nuantei parului dvs, sunt rubinele,diamantele, piatra lunii,

* Daca parul dvs este brunet, puteti beneficia de nuantele de alb, gri, nuantele cuprate, rosu, mov, turcoaz, verde; evitati negrul, daca nu doriti sa o copiati pe Morticia Adams :).Ca si metale vi se potriveste aurul alb si argintul, dar si bijuteriile din materiale in nuanta cuprului. Daca va alegeti cercei cu pietre pretioase si semipretioase, puteti opta pentru safire, diamante, rubine, piatra lunii, turcoaz, onix, cuart, agathe.


Petit conseil de Lady B

Dragele mele, nu uitati niciodata ca sunteti frumoase orice ati purta! Implinirea sufleteasca este aceea care va da stralucire in priviri, si lumina pe chip!

Cat despre cercei, daca doriti sa nu dati gres, nu incarcati fata excesiv! Nu puneti cercei foarte mari si foarte colorati la un loc; alegeti ori mari ori colorati! Daca sunt galbeni, aveti grija sa nu fie si foarte mari! Daca sunt lungi, aveti grija sa fie potriviti fetei dvs! Daca sunt mici, aveti grija sa-i asortati texturilor si nuantelor pe care le purtati!


Cam atat pentru azi, dragelor si dragilor,


XO XO,

Lady B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu